Regionalni industrijski sindikat

Najava štrajka u zagrebačkom Studentskom centru

Large_671_10

Za sutra, 2. lipnja, najavljen je štrajk radnica i radnika zagrebačkog studentskog centra zbog petomjesečnog odugovlačenja uprave i sanacijskog upravitelja oko početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru. Osim sindikata, za sada su solidarnost s radnicima pismom iskazali i studenti Sveučilišta u Zagrebu, a RIS se priključuje podršci.

 

Kolegama iz Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara RH i Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja Regionalni industrijski sindikat izražava punu podršku u organizaciji štrajka u zagrebačkom Studentskom centru koji će početi 2. lipnja 2015.

 

Smatramo da se kolektivno pregovaranje nalazi u temeljima korektnog odnosa između poslodavca i radnika, a nespremnost na sudjelovanje u pregovorima o kolektivnom ugovoru može se tumačiti jedino kao umanjivanje važnosti sindikalnog angažmana na radnom mjestu i spremnost na smanjivanje radničkih prava u skoroj budućnosti. Zbog toga se nadamo da će trenutna uprava zagrebačkog SC-a nakon pet mjeseci odugovlačenja ipak imenovati osobe koje će se sa strane poslodavca sudjelovati u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru za radnice i radnike Studentskog centra, pozdravljamo podršku koju su već iskazali studenti Sveučilišta u Zagrebu, a sindikalnim kolegicama i kolegama u SC-u želimo uspjeh u ovoj i svim budućim akcijama.

 

 

 

Preporučite članak: