Izvanredna skupština Regionalnog industrijskog sindikata

Large skup%c5%a1tina 2

U kongresnoj dvorani Park Boutique Hotela u Varaždinu je 21. kolovoza 2020. održana sjednica Izvanredne skupštine Regionalnog industrijskog sindikata.

Na sjednici su, uz predsjednika sindikata Sinišu Miličića te članove Izvršnog odbora, sudjelovali predstavnici podružnica te članovi sindikata, a najvažnije odluke koje je Skupština donijela su izmjena Statuta i izbor dva nova člana Izvršnog odbora.

 

U Statutu sindikata izmijenjen je članak 6., koji sada glasi: „Sindikat djeluje na području Republike Hrvatske.“ Ovom promjenom punopravnim članom ili članicom RIS-a može postati svaki radnik ili radnica zaposlen/a kod poslodavca koji djeluje bilo gdje na području Republike Hrvatske.

 

Skupština je izabrala i dvojicu novih članova Izvršnog odbora sindikata. Njihovim prethodnicima obustavljen je mandat zbog prestanka članstva u sindikatu – jedan kolega otišao je na rad u inozemstvo, a drugi u mirovinu. Novi članovi Izvršnog odbora RIS-a su povjerenici iz sindikalnih podružnica AP Varaždin i Kostwein RIS.

 

Također, Skupština je ovlastila Izvršni odbor da može, radi promicanja interesa članova sindikata, inicirati suradnju i pokrenuti postupak eventualnog udruživanja Regionalnog industrijskog sindikata u jednu od međunarodnih sindikalnih organizacija.

 

Najavljene su i važne aktivnosti Regionalnog industrijskog sindikata u 2021. godini – u prvoj polovici iduće godine održat će se izbori u sindikalnim podružnicama, a krajem godine održat će se izborna skupština RIS-a.