Potpisali smo prvi kolektivni ugovor u komunalnom poduzeću Čistoća d.o.o. Varaždin

Large regionalni industrijski sidnikat  kolektivni ugovor  %c4%8cisto%c4%87a d.o.o.

Radnici varaždinske Čistoće, organizirani unutar Regionalnog industrijskog sindikata i Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, potpisali su s upravom poduzeća dana 14.11.2023. prvi kolektivni ugovor u poduzeću na trajanje od 4 godine.

Kolektivnim ugovorom povećane su plaće, povećan je broj dana godišnjeg odmora, ugovoreni su iznosi neoporezivih naknada, potpora, jubilarnih naknada i otpremnina te su regulirane i druge stavke važne za radnike.


Potpisivanje kolektivnog ugovora važna je vijest za sve radnike poduzeća, jer sada su prava radnika bila regulirana pravilnicima, dokumentima koje poslodavac samostalno donosi, a važno je i jer se radi o prvom sklopljenom kolektivnim ugovoru u poduzeću.

Kroz kolektivno pregovaranje i članstvo u sindikatu radnici su iskoristili svoje pravo da utječu na uvjete u kojima rade i da sudjeluju u donošenju odluka koje su važne za njihovu radnu i životnu svakodnevicu.

Kolektivni ugovor u varaždinskoj Čistoći jedan je u nizu recentnih uspjeha radnika da organizirano poboljšaju svoja prava u ovom sektoru kojeg karakteriziraju teški uvjeti rada, manjak radnika i relativno niska primanja.

Pozivamo druge radnike u Varaždinu i šire da se organiziraju, učlane u sindikat i bore za pravo na suodlučivanje te potpisivanje kolektivnih ugovora na svom radnom mjestu.

Za dodatne informacije i upite dostupni smo na:
- 098 931 2433, Nikola Ptić, glavni tajnik Regionalnog industrijskog sindikata
- ris@ris.com.hr, službena mail adresa Regionalnog industrijskog sindikata